11.2.10

The Ex – 1936 The Spanish Revolution



“Faşizme karşı , evet! . Ama aynı zamanda her tür diktatörlüğe de karşı, çünkü bunu uygulayan kim olursa olsun diktatörlük aynı zamanda faşizmdir”

The Ex’in 1986 yılında çıkardığı bu single dört adet İspanyol İç Savaşı şarkısının yorumundan ve 144 sayfalık dönem fotoğraflarından oluşan bir kitaptan oluşuyor.Bir müzik grubunun politik tavrında ne kadar radikalleşebileceğinin adeta kanıtını sunan bu single mükemmel kapak sanatıyla da göz dolduruyor.Bunu sakın kaçırmayın.

1936 The Spanish Revolution

The Ex - Singles Period :The Vinyl Years 1980-1990


2005 yılında Touch & Go ve Ex Records birlikteliği ile ellerimize geçmiş bu compilation albüm The Ex’in 30 yılı aşkın tarihindeki çok önemli bir dönemi teşkil ediyor.1980 - 1990 arası grubun vinyl olarak yayınladığı kayıtların bir derlemesi olan “Singles Period” The Ex’in müziği ile henüz tanışmamış olanlar içinde iyi bir yol gösterici kaynak olabilir.

Singles Period :The Vinyl Years 1980-1990

The Ex - Hands Up! You're Free

Hands Up! You're Free grubun 1983, 1985 ve 1986 yıllarında kaydettiği üç farklı Peel Sessions kaydının bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş bir compilation albüm ve sürekli değişik şeyler denemiş The Ex’in belli karekteristiklerini tümüyle yansıtan bir kayıt olma özelliğini taşıyor.Albümü indirmek için aşağıdaki linke tıklayınız.

Hands Up! You're Free

10.2.10

The Ex - Dead Fish


İlk albümlerini bağımsız bir plak şirketinden çıkarıp daha sonraki albümleri için büyük şirketlerinin kucağına atlayan gruplar saymakla bitmez heralde,işin ilginci bu gruplar EMI etiketli olsa da olmasa da “indie” adı ile kategorize ediliyorlar.2000’ler(rock’ın yeniden doğuşu peh :P) ile birlikte bir ordu özgünlükten yoksun Joy Division/Gang of Four kopyası grubun indie müzik yapıyoruz diye ortalarda dolanmasıyla gemi azıya alan bağımsız müzik sonrası bu ticarileşmenin geçmişi hiç kuşkusuz 80’lere kadar gidiyor.

The Ex’in 1990 yılında çıkardığı “Dead Fish” Ep(kapağı ile her şeyi ortaya koyuyor aslında) rock'n'roll okyanusu içinde bağımsız olarak var olmanın nasıl bir durum olduğunu gözler önüne sererek, indie müziğin ticarileşmesine bir saldırı olarak suratımızda patlıyor.Dinlemek için aşağıdaki linke tıklamanız yeterli.


The Ex - Dead Fish


9.2.10

The Ex + Dog Faced Hermans - Treat


Sadece kaset olarak yayınlanmış "Treat", The Ex ve Dog Faced Hermans topluluklarının 1989 yılında gerçekleştirdikleri ortak tur kapsamında Almanya, Hollanda ve İsviçre'de verdikleri konserlerin canlı kayıtlarından derlenmiş bir kayıt, lütfen bu güzel birlikteliğe kulak verin ,zira iki grubunda canlı performansları dudak ısırtacak cinsten.

Treat

1.2.10

Mob 47 - Kärnvapen Attack




Mob 47, 1982 yılında Stockholm’de kurulmuş ve Anti-Cimex ile birlikte İsveç’in en önemli punk/d-beat grupları arasında gösterilmektedir.Discharge,M.D.C. ve B.G.K gibi gruplardan etkilenip çok hızlı bir punk icra etmiş topluluğun 1984 yılında çıkardıkları "Kärnvapen Attack" adlı EP’sini aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

Kärnvapen Attack