22.1.10

Blitz- Second Empire Justice



Blitz’i bilen birçok insan, Oi! Punk-hardcore grubu olduklarını düşünür. Aslında 1983 yılında kadarda böyleydi. İlk çıkarttıkları singlelar ve sonrasında albüm Voice of a Generation birçok punk ve skinheadin favorileri arasındadır. Fakat 1983 yılında grup dağıldığında, vokal Carl ve Tim grubu farklı bir şekilde devam ettiriyor ve sonuç olarak Second Empire Justice albümü ortaya çıkıyor. Tür olarak Blitz’in ilk albümü Voice of a Generation’dan çok farklı olarak Post-punk/New Wave öne çıkıyor. Bazı insanlar muhtemelen bu değişimi çok kötü karşılamıştır, fakat bana göre Blitz iki haliylede çok güzel ve her türlü en çok sevdiğim gruplardan.

Second Empire Justice özellikle Post-Punk/New Wave soundunu sevenlerin hoşuna gideceğini düşündüğüm bir albüm, çünkü bazı yanlarıyla dönemin Post-Punk gruplarına benzesede (Joy Division gibi) bazı yanlarıylada kendine özgü, bu açıdan dinlemesi çok keyifli bir albüm.

1989 yılında Blitz’in ilk kadrosundan Nidge, Blitz’i yeni bir kadroyla tekrar kurar ve bu tarihte Killing the Dream adlı albüm çıkar. Nidge Blitz’in Second Empire Justice hallerine karşı olmasına rağmeni Killing the Dream albümünde Post-Punk etkileşimleri net bir şekilde görülebilir.

Şimdilik sizinle Second Empire Justice albümünü paylaşıyoruz, yakın bir zamanda diğer Blitz albümlerinide burda bulabilirsiniz.

Second Empire Justice

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder